Tuesday, May 3, 2011

PALSU PALSU PALSU!!

WEY AKU DAH ABEH PAPER!!

Haha  tiba-tiba kan takdak keja. Tapi seriously dah habeh menjalani hidup sebagai pelajar tahun kedua Sains Fizik di USM ni, Cewahh tiba-tiba formal.

Lepas 2 jam membanting tulang kat Dewan Kembara 1 menjawab paper Astronomy, pukul 2.30ptg kalut-kalut sebab tertido, pergi HEP untuk meeting quotation khemah,hadiah semua bagai untuk NRIC. Then 3 jam bertapa kat HEP semata-mata nak tunggu meeting seterusnya pukul 5  yang rupanya BATAL dan tidak dimaklumkan. Sigh~ Penat taw kitorang tengok TV dengan akak kat kaunter depan tu, makan keropok lekor, diskusi "kanser kepala" , gosip rancangan terbaru dengan staf  HEP, sampai  dah buat rumah sendiri dah kat situ. Nasib baik memang muka kami-kami ja dok pegi HEP sampai sekali pandang orang dah tawu, " ni budak NRIC datang ni..". Sabor jelah~

Dalam pukul 7 aku online kat bilik skrol FB atas bawah. Al-kisahnya ternampak la Eina adik Bunyamin Umar player Selangor ( haha gedik kan nak gitaw) post pasal AYAM PALSU.


What?? AYAM PALSU??


Geli aku. Buwekkk!! Tak cukop lagi ka dengan TELUR PALSU yang hangat dipasaran tu?

"telur palsu dalam bulatan.sila berhati-hati." kata pakcik ni.


Aku baca artikel tu, kononnya ayam goreng tapi tikus. Wey,geli kot! Aku taw tu kat negara mana ntah tapi aku geli la,geli! Indon kot kalau tak silap. Sori kalau silap.

dari tikus yang fresh..

dicincang dipotong diproses...

lalu terhasillah tikus goreng seperti ayam goreng. Yummy!!


Oh please..Kemon la,kemon~~

Masih tak cukop lagi ka dengan kebanjiran lelaki palsu dan paling nazak, WANITA PALSU di negara kita ni? Laki pompuan pun aku dah susah nak bezakan , ini kan pulak makanan harian kita ayam pun nak dipalsukan ke? Cukop-cukop la dengan video ratu pompuan palsu suara itik serati "Miss Malaysia" kat Pahang tu nyah~~ Penat mak tao~~ Dan tak cukop lagi ka dengan grup palsu takde identiti Gula-gula dan 27:7 atau nama baru mereka MAX 247??

muka rempit, hati kiut dowh~

wohoo seksi u!! kalau Malaysia kena tsunami,gempa, siap korang aku hentak! Hitler pun da marah tao~~


Banyak sungguh benda-benda palsu kat dunia sekarang ni. Lagi terbaru, gambar kematian Osama yang kononnya palsu jugak. Kewujudan Osama pun palsu katanya.

gambar kematian Osama yang palsu katanya. Wallahualam.


Ntah apa lagi yang palsu pun tak taw la. Susah dah nak cari yang betul-betul original sekarang ni. Hari tu pasal konon "ayah" ntah sape-sape mintak topup RM50. Kat balai polis la apa la. Dah la antar sekaligus kat aku dengan kawan-kawan aku. Amboi-amboi dekat-dekat Hari Ibu ni ramai pulak ye "ayah" tetiba ada hal kat balai polis. Nampak sangat nipunye~~



Yang aku percaya ori pun, Teh  Ais cafe Restu. Yang tu memang ori, halal lagi baik.

Fuhh! Mengancam! Perghhh!!

Takot aku macam-macam dah palsu sekarang ni. Dulu rambut palsu, gigi palsu je selalu dengar pun, sekarang telur dan ayam yang tak innocent tu pun nak dipalsukan. Gosh!


Cukup la aku dah palsukan banyak jawapan a.k.a jawab merapu dalam paper final kali ni. Sobs3~~


Kesimpulannya, hari ni hidup aku memang penuh dengan khabar-khabar palsu..


Aku palsu tak? No la~~ I ori taw~ Pompuan sejati gitu. Cik Rina cakap muka aku pun tak boleh nak menipu ... Kalau bengang. Lalalalalala~~


ZzzzZzzzZzzz~~

2 comments:

pena said...

ayoo.. geli betul dengan ayam palsu tu..

hmm.. macam2x kepalsuan dah berlaku sekarang ni ..

SaYaLiYaNaSaiDi said...

geli3! sangat geli! nak muntah rasa.huhu.

memang.susah dah nak cari yang betol-betol ori

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...