Saturday, May 14, 2011

MISTERI TERBARU! : TASIK HARAPAN DAN RAKSASA LOCH NESS

Semalam memang hujan rahmat melimpah ruah turun di bumi Penang, memang nikmat gila sampai aku terlupa dating dengan Amir Loading pasal plan tapak exhibition kat Bilik Gerakan. Sori Load, hujan la der nanti demam. Lalalala~~ Sedap membuta hujan-hujan camtu, tambah-tambah pulak diusia remaja begini.

Pukul berapa ntah aku lupa ada orang asing tiba-tiba mesej, "Tasik Harapan banjir!" *kita tengok satgi ada orang tacing bila dipanggil orang asing*

Wohoo! Aku terbayang Tasik Harapan penuh dengan air! Lepas tu rasa macam bangang pun ada, memang la Tasik Harapan penuh dengan air! Nama pun tasik. Adoi pompuan ni.. Lepas tu flash news seterusnya,"Rumah Kayak masok air!" Semangat sungguh pemberita sulit aku nih. So aku pun mintak la beberapa keping gambar bukti untuk aku kepochi dalam blog ni.


Tasik Harapan yang ada air *bongek*

Khabar seterusnya, mereka-mereka yang gagah-gagah itu memulakan misi menyelamatkan mesin-mesin dalam Rumah Kayak tersebut.



lupa nak rotate. rotate la kepala sendiri

boleh tukar sukan air la lepas ni.

water cooler yang aku pernah buat basuh pinggan.maaf maaf.

mangsa banjir


Gambar aku lupa nak rotate la weh. Maaf maaf. Imaginasi korang kan tinggi *jangan nak tipu* , rotate sendiri dalam kepala otak memasing. Masa tengah syok-syok layan game dalam fon aku masa tunggu anak ikan  bodyguard aku depan Fajar Harapan nak pegi jumpak mak kat QB, tiba-tiba dikejutkan dengan penemuan imej raksasa kat tasik Harapan seakan Raksasa Loch Ness yang femes tu. Aku dah mula cuak risaukan biawak-biawak dalam Tasik Harapan tu. Risau jugak fikirkan nasib penghuni Fajar Harapan tambah-tambah anak ikan bodyguard aku tu. Jom terjah raksasa tu!!


tu dia! tu dia! *sambil orang sebelah kepenatan rowing atas bot kat Tasik harapan. Aku penat potpet potpet ja*


Jeng jeng jeng! Berpewatakan ganas, berwajah ganas dan mempunyai lidah bercabang dipercayai ganas jugak, itulag raksasa Loch ness yang aku nampak!


Lepas tu baru sedar, oh, aku berangan sorang-sorang. Raksasa sebenar ditemui adalah seperti di bawah:

komform ni tangan Amir Loading. Eee geli mak!

Huh! Menatang tu ja rupanya. Punah harapan aku nak jadik kaya sebab berjaya spot raksasa misteri tu.


Dah lah,kecewa punya pasal, nak tidoq!

ZzzzZzzzZzzz~~

4 comments:

MarAsh said...

Loch Ness x wjud lah deyy

kok ada pong,kt Scotland jeh

tringin aku nk tgk Loch Ness tuh weh

SaYaLiYaNaSaiDi said...

HARI TU AK DE NMPK KT TASIK DAYANG BUNTING.
TP DLM BENTUK PELAMPUNG LA..

阿宅 said...

lol...kau x tangkap ikan utk panggang???

SaYaLiYaNaSaiDi said...

ahaha xmau! busuk!! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...