Friday, March 11, 2011

Along, what is FUCK?

Mubin Hensem: "Along, what is FUCK?"


Liyana Macho: "Mana Mubin dapat perkataan ni?"


Mubin Hensem: "Tadi ronda-ronda dengan Angah, nampak ada tulis kat dinding tepi jalan.."




Sapa tulis,ngaku cepat!!!!! Aku nak sekeh-sekeh kepala sampai hilang ingatan! Biar tak ingat dah cara-cara makan nasik, dan ingat dia warganegara Somalia! Huh!

Marah nih!Marah!

Aku still marah walaupun kejadian ni jadi lebih kurang tiga tahun lepas. Tiba-tiba ter-emo malam ni kan. Tiga tahun lepas takde blog lagi sebab tu aku tulis dalam blog tiga tahun selepas peristiwa ni berlaku. Tiga tahun lepas kejadian tu berlaku maknanya hari ni la. Hari ni la anniversary ketiga kejadian tu berlaku. Kalau ada baby masa kejadian tu berlaku mesti lagi dua tahun dah masuk tadika. Ok sudah. Ni nak start melalut la ni.

Tu la namanya vandalisme.
Conteng-conteng dinding. 

Sepak-sepak tong sampah. 
Tarik-tarik wayar telefon awam. 

Tendang-tendang bangku taman.

Lekat-lekat stiker "Belia Benci Polis" kat bus stop.
Lari-lari sambil menyanyi kat taman bunga..

Eh,yang last tu babak dalam cite Saripah Aini dgn Broery Marantika.


Lupakan kisah Saripah dan Broery. Aku pantang dan pelik sungguh la. Kenapa la nak tulis perkataan itu-itu besar gedabak kat dinding atau dimana-mana sahaja yang boleh dilihat manusia awam? Kalau simpan dalam hati je tak boleh ke? Tulis dalam diari ke je. Boleh letak bunga-bunga ke bintang-bintang ke. Ni kau tulis besar-besar, orang baca dah maki. Lepas tu geng-geng contengdinding lain tengok, kutuk lagi sebab huduh takde seni. Kan dah dua kali kena maki,kutuk. Selamat ke hidup kalau orang asyik kutuk kau je?

Adik aku pulak yang baca. Wey ingat senang ke aku nak goreng adik aku sorang tu? Orang lain ada yang cakap FUCK tu makan la,minum la hape la tapi adik aku punya English lagi bagus dari kau yang menulis tu taw! Mampus terkial-kial nak explain time tu. Masa tu dah la adik aku tu baru 7 tahun. Darjah 1 baru. Buat hal aku menipu FUCK tu makan, ditulisnya dalam karangan BI "I fuck chicken everyday" tak ke naya family aku kena siasat.


Ni la mak aku cakap, buat benda tak fikir orang lain. Tawu la kau excited dapat belajar perkataan English yang dewasa bunyinya sampai nak tulis besar-besar kat dinding tapi fikir la budak-budak baca,kesian mak bapak dowang nak explain bai~  Lu ada otak tapi letak kat lutut bai. Konon merempit pakai helmet kat kepala. Safety. Dah otak kat lutut, pakai helmet kat kepala lutut je la. Kan aku dah merapu lagi.


Adik aku tu sekarang dah tawu maksud perkataan tu. Aku malas nak tulis lagi perkataan FUCK tu. Ish, malas tulis tapi tulis jugak. Hampeh~ Perkataan tu just verb / kata kerja / perbuatan tetapi sesuai dan lebih afdhal digunakan dalam konteks mencarut. Aku pun guna jugak kalau api dah naik kepala tapi tak de pulak nak conteng besar-besar kat dinding.


Bangga sangat la boleh mencarut-marut dalam English?

Rasa educated sangat la ? Rasa hi-class sangat la tu mencarut bahasa lain?

Aku pun kadang-kadang sama je shit sana sini tapi
 
TAK YAH LA KAN NAK TULIS BESAR-BESAR KAT DINDING!





I can curse better then YOU!

3 comments:

ena said...

Lin aq suka ayat hg I FUCK CHICKEN EVERYDAY!!!..haha...yg paling dasyat budak kt umah arwah nenek aq..bdak 2 baru darjah 1 yg x tau ape2 pi kt cikgu ckap FUCK U..free2 bdak 2 kena penampaq kt cikgu..ksian don..

SaYaLiYaNaSaiDi said...

tudia..haha xpasal2 makan pnampaq budak tu..
huhu..
budak2 mne nk taw pe,dowg tgk sana sini de pkataan tu,
tpengaruh la..
adik ak pn same dowh..
seb bek bila dye taw mksud,dye faham..

Anonymous said...

Friends U Can Keep a.k.a F.U.C.K
Angah sedang berbangga dengan jam tangan FCUK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...