Friday, February 4, 2011

RINDU LSP and LHP. wow!

LSP 300. First English class aku ambil kat USM ni. Disebabkan aku ambik masa sem 1, dan tak ramai ambik so aku sekelas dengan senior-senior Fizik. Uhh siyes malu gile-gile. Ye saya pemalu. Haha! 1 sem sekelas, bape patah perkataan je aku cakap dalam kelas tu. Haha bila ingat balik, aww lawak lawak lawak! Saya pemalu. Haha. Part ni yang lawak sebenarnya. Pemalu. Haha! Ok sudah.

Dalam kelas aku, dua orang je first year. Aku dan seorang amoi, Yong namanya. Tapi dye dari STPM so sebaya la dengan senior-senior. Oh mallu~~ Haha aku tengah gelak sorang-sorang ni teringatkan aku yang pemalu dulu. Haha macam kisah dongeng je.  Then LHP 402. Ambik masa sem 2. Pun masih dimonopoli oleh senior. Dan kebanyakannya dari kelas LSP 300 aku dahulu. Still,aku tak cakap banyak. Maalluu jugak~~ Hahaha!

Apa yang best sangat dengan kelas English ni?  Dah la hari Rabu kelas pukul 12 tengah hari. Hari Jumaat pukul 8 pagi. 8 pagi oii!! Tiap-tiap hari Jumaat muka biru sejuk mandi pagi-pagi. Lepas tu kejar-kejar bas. Dah la kelas kat Pusat Bahasa.

Best sebab aku minat English. Kot. Haha! Mungkin. Dalam semua subjek yang aku ambik, English la yang paling rilek sekali. Teacher bagi homework, dalam kelas baru kalut buat. Rilek la katakan...

Dan kerana kelas English adalah kelas yang open. I mean open dari segi kita melahirkan pendapat. Orang yang kepala otak macam aku ni memang suka ruang macam ni. Tulis apa anda rasa. Luahkan pendapat anda. Takde betul,takde salah.

Teacher English bagi aku is seseorang yang sangat berpengetahuan. Sangat open minded. Pengetahuan kena luas sebab essay English bukan sesuatu yang konkrit. Bukan satu formula yang tertutup jalan penyelesaiannya tetapi ruang lingkup yang terbuka luas untuk sesiapa sahaja menulis tentang pendapat dan idea mereka. Bagi aku, you are what you write. Hey,mata pena lagi tajam dari mata pedang kan?

Kenangan paling best dalam kelas English is:

LSP 300: Test Essay dapat markah 9/10 tanpa satu kesalahan Grammar pun. Wow! Haha macam tak caya je aku yang tulis.

LHP 402 : Test essay jugak, Teacher photostat essay aku and edarkan kat classmate sebagai rujukan. Terkejut, happy and terkejut lagi sekali. Paling terharu bila Teacher cakap,


All of you should write essay like Liyana.


Sebagai budak kampung je, memang la terharu + bangga bila dapat opportunity macam ni. Haha! Tiba-tiba nak gelak. Papepun,

I miss my English class so damn freaking much!

2 comments:

khadijah azman said...

Hi salam. Hee takde contoh ke essay tu? Teringin jugak nak tengok. Esok sy exam LSP402. And paper kebiasaanya keluar apa? Reading comprehension? Essay?

Amir Hudzman said...

hai..Nak tanya macam mana boleh buat essay dapat 9/10..win mark!!kalau boleh nk tengok essay tu,nak belajar,esok LSP!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...