Wednesday, April 27, 2011

WHEN HE SAID~

As-salam. First of all, aku sendiri tak caya aku akan tulis entry macam ni. Melangkaui normal kejadian Liyana Saidi.
***


Minggu ni memang minggu paling harsh, teruk, gila semua ada dalam hidup. Sebelum menjelmanya paper killer hari ni ( Khamis) , aku dah terbunuh. Terbunuh oleh kata-kata dan cakap-cakap orang.Paling sedih bila aku sampai cakap kat Ayie, we need to stop here to make other people happy. To make them satisfied so they can keep their penisses and balls to themselves. *Mampos aku kena marah sebab keluar ayat macam ni. Pardon my words, aku kalau English, memang pasar,kasar punya. Maaf, maaf.*


Memang aku jenis tembok tak kuat. Senang terpengaruh dengan cakap orang. Better aku susah dari orang lain susah. When I said its over, apa yang aku fikir was aku taknak Ayie kena kata dengan kawan-kawan sendiri lagi. Kena kritik apa-apa sebab aku. Maybe lepas takda apa-apa, mereka diam. Mereka gembira. Mereka bahagia.

Tapi aku tak sedar decision aku tu dah buat orang yang lagi penting kecewa. I broke his heart. Wah jiwang! Aku tak rela nak baca balik entri ni! I tak rela U ~~!!! Aww aww aww!! Ok gedik. I am back.

Bila Si Tempang mintak maaf ( aku yang cut the string,dia yang mintak maaf. Gosh Liyana, teruk la kau), tadi  kami tawaf RST dua kali bincang pasal ni. Dan he makes me realise that tak perlu nak ikut dan dengar sangat cakap-cakap orang ni. And whats more, dia buat aku semput! Tawaf naik turun bukit, fuhh!! Ponat den! Tanda perlu segera kurus. Haha.

He said:

"Awak, manusia dijadikan sebagai khalifah diatas  muka Bumi ini. Apa tugas khalifah? Untuk saling nasihat-menasihati antara satu sama lain kan? Maknanya semua tak sempurna. Semua ada kekurangan masing-masing, sebab tu saling tegur-menegur, saling elok-memperelokkan. Dan mestilah kita akan nampak kekurangan orang lain ja. Takdak sape nak ambik kesah sangat dengan kelebihan orang lain. Kekurangan lagi jelas mereka nampak berbanding kekurangan. Kita anggap itu sebagai teguran,pedoman. Ambil yang jernih, buang yang keruh. "



Readers, what do you think? What I think is, TERIMA KASIH TUHAN sebab bagi aku seorang lelaki yang berfikiran sangat matang begini, yang aku yakin boleh membimbing. Dan boleh buat aku yang mulut bertih jagung potpet-potpet ni terdiam melopong tak tawu nak balas apa dah.

Dia tak berdendam dengan kawan-kawan sendiri yang tak berapa nak hormat keputusan dia.

Dia tak simpan dalam hati kata-kata buruk orang terhadap diri dia dan orang yang dia sayang, tetapi dia buat itu sebagai pedoman.

Dia tak senang-senang dedahkan aib orang. Aku ada jugak tanya sape yang cakap macma tu, dia taknak gitaw. Man, you should thanks him so damn much. Dia hormat kau, kau patut hormat dia jugak.

Dan, dia tak mudah luntur pendirian walaupun environment sekeliling mempertikaikan keputusannya. Lelaki yang tetap pendirian adalah lelaki yang buat aku cayaq. Haha!

It is a bless God gave him to me. Walaupun aku selalu kena sindir,perli, tak kesah. Walaupun aku ni kategori singa betina nak menopous, dia tak kesah. Walaupun badan taff tu selalu jadi mangsa belasahan bila aku geram, marah, dia tak kesah.

Kalau la aku betol-betol terpengaruh dengan cakap-cakap orang tu, takdak lagi la orang yang nak gelakkan aku kaw-kaw punya bila kena jengket kalau nak ambik barang atas rak kat kedai. Takdak lagi la orang yang nak kata "orang tua!" kat aku. Takdak lagi la tempat aku nak belasah-belasah bila geram walaupun muka tak rela, muka tahan sakit cakap "saya tak cukup absorber macam awak.sakit la", and takdak la orang yang nak dengar aku potpet potpet berleter tak puas hati ke marah kat orang lain ke. Kalau tension-tension,terpaksa la aku round USM jalan kaki sorang-sorang. And, takdak lagi la orang yang takdak pasai tiba-tiba  wink kat kau Lin *mallu~*

Listening to Bruno Mars-Just The Way You Are, this song betol-betol macam dia selalu cakap kat aku.
There's not a thing that I would change 
Cause you're amazing just the way you are.
I'd never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same


And another Bruno Mars'-Nothing On You.
Beautiful girls all over the world
I could be chasing but my time would be wasted
They got nothing on you baby
Nothing on you baby
They might say hi and I might say hey
But you shouldn't worry about what they say
Cos they got nothing on you baby
Nothing on you baby

So Liyana, apa lagi yang kau nak? Pedulikan apa orang nak kata. Kerana yang berkata tu pun tak sempurna dimata aku. Relativity man. I have my own frame of reference, you got yours. But thanks to you, everything is becoming more perfect in our point of view. We don't need your opinion. Keep that in your own balls please. :)

6 comments:

anis . said...

jgn dengar ckp org , depa smua jles tuu .
hidup org kulim ! hhaa

nama saya nadia said...

tgk. kan saling lengkap melengkapi. dia cool. ang gabra.
ang wat untuk org. tp dia wat untuk korang.
macaam periuk ngn penutup periuk.
org akan kata rupa periuk macam x sesuai ngn rupa tudung periuk.
tapi tgk bila nk guna tudung periuk .. muat2 je kan.
dapat tutup isi dalam periuk dari kene lalat ( merujuk pada org yg jelez kt korang).
:))
ayie periuk. ang tudung periuk ok? periuk mahal kowt.

ghanazihah said...

comel la korg! i like uuu, jgn amek hati ngn org len suma! PEDULIKAN hahaha, bia kite kejam sket, kte x kacaw idop org pon ok, sebok je diorg.diorg tu jeles sbnrnye ko dpt ayie(ayie pilih ko berbnding diorg) :DDD

SaYaLiYaNaSaiDi said...

korang sgt sweet!! thanks bebanyak!

periuk pun periuk lah! dont care. mahal kan.haha!

ak da xkesah.. pegi mampos mulut orang. :)

cik faiqah said...

sbr yer kak lin..hidup memang cmni la..kalau takde orang mengata takde la ujian dlm hdup:)what happened to u has nothing to do with them..live life to the fullest:)

SaYaLiYaNaSaiDi said...

thanks faiqah :)
br tawu yg cakap tu xknl kaklin pun.
pelik kn?
kita hidup bukan untuk bertuhankan cakap siapa-siapa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...