Thursday, April 14, 2011

TULIPS! - MY FLOWER

Dulu kecik-kecik, budak pompuan mesti suka bunga ros @ bunga mawar. Tapi aku ni jenis tak suka minat benda yang dah ramai minat kecuali Spiderman, so aku pulun la cari satu bunga yang tak ramai budak pompuan sebaya dengan aku masa tu kenal. Sekolah rendah lagi rasanya. Selak sana selak sini (bukan kain), terjumpak satu bunga yang vavavoom! Sekali pandang dah jatuh hati. Oh~~

Bentuk macam mawar sikit-sikit tapi bukan mawar. I just love its colour. Sangat cantik dan terang dan mengancam dan meletop dan menyerlah. Namanya TULIP.

Tulip adalah sejenis bunga dalam genus Tulipa, mempunyai 109 spesis, dan tergolong dalam familia Liliaceae. Bunga cantik ini banyak terdapat di Eropah Selatan, Afrika Utara, Anatolia, Iran dan juga Barat Laut China.
Negara yang paling famous dengan bunga Tulip ni mestilah Netherland! Yeehaaa ! Aku seronok tanpa sebab.



Bunga Tulip merupakan antara bunga yang mempunyai pelbagai warna. Sebut je warna pe nak, semua ada.

Merah?

see? lawa weh!

Kuning?

aarghh lawa!

Pink?



Biru? Ada ke?

wohoo!

Woo! Hah! Hijau? Ada ke~~

Hahaha gua dah cakap ada~~

Perghhh!! Hitam? Ada berani?

Lalalaala~ I told you~

Erhhhh!! Ok surrender..Putih?

Wee~ putih suci~

Dah surrender pun banyak tanya lagi! Hey, RAINBOW pun ada taw!



Haha! See? Betol kan macam-macam warna ada? Sebagai seorang yang sangat sukakan warna-warna striking, bunga Tulip la yang paling sepadan dengan jiwa aku nih. Eceh! Tambahan plak bunga Tulip ni orang kata melambangkan elegan dan selalu dikaitkan dengan PERFECT LOVE. Adakah aku ni seorang yang mencari cinta sempurna? Aww malu I taw~!





Ada satu saying pasal tulip ni:

If you're looking to leave butterflies in their tummies, choose tulips and watch them blush.






For me, tulip is not too elegant, too romantic, too big, too small, or too bright; the tulip is always just right.

It is like a favorite pair of jeans or my mom's fresh-baked cookies. Tulips express genuine coziness and comfort in all of the right ways..





Tengah-tengah tepu otak study macam-macam ni, kalau ada tulip depan mata mesti fresh gila rasa.
Kalau tak dapat yang real dan fresh , 


 
 
yang ni pun jadi lah!
hahaha!

2 comments:

MarAsh said...

tulips kt uk ada.cousin aku dh tgk.jeles~~

SaYaLiYaNaSaiDi said...

meh no tepon kezen hg. nk singgah umah dye jap tgk tulip..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...